Hollandse Artiestenparade

Programma: Hollandse Artiestenparade
Presentatie: Willie van Gelderen
Vrijdag  middag van 16:00 tot 19:00 uur
Zondag middag van 16:00 tot 18:00 uur


Elke week in het programma muziek van eigen bodem (Vlaams/Nederlands), de nieuwste releases, de Paradeplaat en op zondag middag gezellige interviews met landelijke en regionale artiesten. Kortom een gevarieerd programma op het gezellige Radio Valencia.

Willie van Gelderen
Willie van Gelderen afkomstig uit Roosendaal, getrouwd met Jolanda en samen hebben we een zoon Anthony. Werkzaam in een landelijke Supermarkt als Assistent afdelings manager.
Al op hele jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de nederlandstalige muziek, luisterde naar diverse piratenstations in Roosendaal en had daar diverse leuke contacten. Was aanwezig bij vele piraten/ artiesten avonden in de regio. Als manneke van 15 jaar ongeveer ging ik wekelijks op de fiets naar Nieuwmoer en had daar bij Radio Expo mijn eerste eigen Radio programma op vrijdag middag. Dit heb ik diverse jaren gedaan. Na de school periode bleef ik naast mijn werk deze hobby doen,een collega "Marcel" op het werk waarmee ik in die tijd ook een piraten zender "Kielegat" had in Breda, wou ook graag een programma op een lokale Radio verzorgen. Het programma van Willie en Marcel was een feit.
Dit hebben we een kleine periode vol gehouden bij Expo Radio. Door diverse redenen zijn we na een tijd op zoek gegaan naar een Radio zender die beter bij ons profiel paste en kwamen terecht bij Radio Valencia. We gingen samen de Zondagavond afsluiting presenteren, in het programma hadden we regelmatig interviews met artiesten uit de regio die we met bandrecorder opnamen bij de artiesten thuis. We hebben een leuke tijd gehad op de zondag avond. Je bent jong en er komen ook andere dingen op je pad, beide krijgen we een relatie en zien de radio hobby niet meer als hoofd doel van het weekend. Marcel haakt als eerste af en later kan ik het ook niet meer combineren en besluit in de zomer van 1995 te stoppen bij Radio Valencia. Op dat moment had ik hele leuke contacten met Radio Anita uit Roosendaal, kwam hier al een aantal jaren over de vloer. Heb daar een tijdje een programma gehad in de avond, ook een gezellige tijd maar daar kwam een eind aan, piraterij werd steeds verder aan banden gelegd en het was niet meer te doen. Na verloop van tijd is Radio Anita nog wel terug gekomen via internet maar zeker in die tijd nog niet erg bekend bij de luisteraars. Ergens in 2000 begon het toch weer te kriebelen en ben weer eens binnen gestapt bij Radio Valencia. Op donderdag middag had ik altijd vrij en er was een mogelijkheid om dan een programma te maken op Radio Valencia. Willie was back op het nest waar hij thuis hoorde. Nu jaren later nog steeds hier bij Radio Valencia met een programma op zondag en vrijdag middag.